Italia se ridică la luptă. 7220 de medici voluntari intervin în Lombardia!

După cum anunță cotidianul italian "Corriere della Sera" 7220 de medici italieni volutari se vor alătura cadrelor medicale din spitalele din Lombardia. Cifra este șocantă, în condițiile în care nici măcar China n-a putut detașa atât de multe cadre la Wuhan pe vârful pandemiei.

Aceștia au răspuns apelului disperat al autorităților din peninsulă, care solicită implicarea societății civile în lupta cu pandemia de Covid-19:

"Am fost copleșiți de cea mai bună parte a societății italiene: profesioniști de toate vârstele, chiar din anii '80, au decis să ni se alăture pe front" a declarat ministrul italian al afacerilor regionale, Francesco Boccia.

Medicii italieni n-au stat pe gânduri. Au răspuns imediat apelului pentru creearea unui "Task Force" sanitar împoriva pandemiei. În 24 de ore, nu mai puțin de 7220 de "halate albe" au răspuns "chemării la arme." Socoteala finală urma să fi făcută sămbătă (ieri seară) la orele 19:30, dar se estimează că aproximativ 8000 de voluntari se vor alătura "brigăzii de șoc."

Cei de la Protecția Civilă au intenționat în prima fază să organizeze o mică armată, compusă din 300 de medici voluntari, care să fie trimiși în sprijinul spitalelor aflate în dificultate din princina numărului mare de pacienți infectați cu noul Coronavirus. În condițiile în care tot mai mulți voluntari se alătură demersului, probabil că aceștia vor forma mai multe contingente pentru atacarea focarului din nordul Italiei. 

„Acest răspuns masiv este un act de dragoste și mândrie. Există oameni care vin din toată Italia, de toate vârstele, care au decis să meargă pe front, pentru că discutăm despre un front”, explică Boccia.

Vorbind despre cei care s-au alăturat acestui efort, Boccia a precizat: „Parcurgând numele și datele lor de naștere, îți vine să plângi atunci când vezi doctori tineri, și chiar din anii optzeci, care vin din toată Italia. Statul va face totul pentru a-i susține și a le mulțumi. Discutăm despre o echipă care se va interpune la început în Lombardia, iar ulterior în toată Italia, acolo unde este nevoie."

„Când am înițiat acest demers - a spus ministrul - s-au riticat multe întrebări, dar am crezut în reușită. Am lansat un apel prin intermediul Protecției Civile, și am fost copleșiți de cei mai buni oameni din Italia" a conchis ministrul.