Marcel Ciolacu le-a mulțumit personal medicilor spitalului militar "Queen Astrid" din Bruxelles

Aflat la Bruxelles pentru a negocia noile măsuri fiscale pe care guvernul ar trebui să le impună în perioada următoare, primierul Marcel Ciolacu s-a deplasat la spitalul militar "Queen Astrid" pentru a se interesa de starea de sănătate celor doi pompieri internați la această unitate, în urma deflagrației de la Crevedia.

"M-am bucurat să văd că starea de sănătate a unuia dintre pompierii noștri, un tânăr de 22 de ani, evoluează bine. A fost detubat și urmează să iasă de la secția ATI. Am vorbit cu el și l-am încurajat să treacă cu bine peste această tragedie" a transmis premierul.

"Așteptăm vești bune și despre starea de sănătate a celui de-al doilea pompier român îngrijit la Spitalul Militar din Bruxelles. Am vorbit cu soția lui și am asigurat-o de tot sprijinul nostru. Le doresc sănătate multă pompierilor noștri răniți și îi așteptăm cu bine acasă!

Sunt profund recunoscător medicilor și întregii echipe medicale a Spitalului Militar Regina Astrid din Bruxelles! I-am felicitat pentru răspunsul rapid oferit României, pentru înaltul profesionalism, umanitatea și pasiunea pentru îngrijirea pacienților. România apreciază enorm acest sprijin și este recunoscătoare pentru modul exemplar în care sunt tratați pacienții români" a mai adăugat Marcel Ciolacu

Premierul se află de câteva zile la Bruxelles, acolo unde partea română poartă discuții cu Comisia Europeană cu privire la posibilitatea întroducerii unor măsuri fiscale prin care să fie redus deficitul bugetar.

Se discută despre mărirea cotei de TVA și introducerea de noi taxe și impozite sau de majorarea celor existente. 

"România va avea deficit peste 6,2% din PIB fără reforme și va avea fondurile UE stopate și instabilitate politică. Vom negocia deficitul bugetar cu Comisia Europeană" declara Ciolacu la începutul lunii august.