Procurorul Mihai Stanciu nu este dorit de viitorii colegi din cadrul DNA Constanța

Se pare că anunțata mutare a procurorului Mihai Stanciu, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța la structura teritorială a DNA, a stârnit o revoltă în cadrul acestui parchet. 

Conform presei centrale, nu mai puțin de șapte procurori au scris Consiliului Superior al Magistraturii că nu sunt de acord cu această mutare, considerând că lucrând în cadrul DNA Constanța au prioritate, așa cum de altfel o spune legea. 

„În acest context, arătăm noi, procurorii din cadrul Serviciului Teritorial Constanţa, având prioritate la delegare, conform legii, nu cunoaştem să ni se fi solicitat acordul prev. de art. 179 alin. 1 din Legea nr. 303/2022, sens în care ataşăm declarațiile procurorilor privind acordul în vederea delegării în funcţia de procuror şef al Serviciului Teritorial Constanţa din cadrul Direcției Naţionale Anticorupţie”, se arată în nota semnată de cei 7 procurori anticorupție.

Mai pe românește, șapte procurori au cerut să fie ei numiți șefi, având prioritate în fața unui procuror adus de la alt Parchet. Mâine, Consiliul Superior al Magistraturii va avea de ales între a impune procurorul deja propus, sau a ține cont de solicitarea procurorilor care activează deja în cadrul DNA. 

Se anunță o ședință interesantă.