Liderii de sindicat de la RAJDP și-au negociat salarii mai mari pentru ei și mai mici pentru restul angajaților

La fosta regie de drumuri județene și poduri, actuala Drumuri Județene S.A. trenează o situație greu de înțeles. Liderii sindicatului sunt în același timp consilieri personali ai directorului, ceea ce ridică întrebări despre activitatea acestora în sprijinul colegilor. 

Încă de la venirea în funcție, noul director, Răzvan Zagon, și-a adus alături mai mulți consilieri personali. Remunerați corespunzător, deh, permite legea.

Cei doi consilieri pe care i-a adus directorul în funcție sunt Marius Calciu și Cristian Moșnianu. Prima sarcină trasată acestora, imediat după sosirea în regie a fost să înființeze un sindicat nou, obedient, pentru a controla posibile nemulțumiri născute din partea angajaților. 

Așa a ajuns consilierul directorului, Marius Calciu, să fie și liderul sindicatului Drumuri Județene S.A., deși poziția sa este aberantă. E clar că nu poți servi interesele colegilor, când tu ai fost angajat chiar de director și ești la dispoziția acestuia oricând. Iar celălalt consilier al directorului, Moșnianu, a fost evident înscăunat în funcția de vicepreședinte al sindicatului. 

Surse din cadrul companiei ne-au povestit că a urmat o campanie de amenințări, oamenii fiind presați să abandoneze vechiul sindicat, care funcționa de 20 de ani, afiliat Cartel Alfa și să intre în noua structură, controlată de director prin consilierii săi.

Nu trecuse nici măcar o lună de la numirea lui Răzvan Zagon ca director general, că deja problema sindicatului era rezolvată.

După înființarea sindicatului, a urmat o solicitare a președintelui Calciu, de reechilibrare a salariilor din companie. Și așa de bine a reechilibrat salariile Marius Calciu, după o cruntă negociere cu omul căruia îi este consilier, directorul general Zagon, că la sfârșitul negocierii oamenii pe care-i reprezintă au primit măriri de salariu între 179 de lei și 1500 de lei, cu o singură excepție, care îți sare în ochi. 

Această excepție este reprezentată chiar de remunerația consilierului personal / lider de sindicat Marius Calciu care, în urma negocierii a primit o mărire de salariu de ... țineți-vă bine ... 3311 lei. Adică dublu comparativ cu cel mai bine pătit om la Drumuri Județene SA.


 
Halal negociere, domnule președinte de sindicat. Sperăm ca după ce citesc acest articol, oamenii pe care-i reprezentați să vă adreseze câteva întrebări, pentru că este aberant ca ei, cei care chiar muncesc, să primească niște măriri de salariu simoblice, în timp ce dumneavostră aproape că v-ați dublat leafa, din pix. La fel cum e aberant ca un lăcătuș mecanic să aibă același salariu precum un consilier juridic, în timp ce un simplu consilier de director să aibă cea mai bună remunerație din companie. 
Atașăm mai jos lista cu toate datele. Să ne scuze oamenii că le dăm numele, dar e bine să vadă toți cei care lucrează la Drumuri Județene, cât câștigă liderii de sindicat pe care i-au ales să le reprezinte interesele.