Dr. Adrian Barbu trage un semnal de alarmă: Taxa pentru bilete de trimitere sau eliberarea rețetelor este ILEGALĂ

Pacienții trebuie să își cunoască drepturile, astfel încât să nu mai plătească tot felul de sume din buzunarul propriu, pentru servicii care sunt deja decontate de Casa de Asigurări de Sănătate. Aceste practici sunt, din păcate, destul de des întâlnite în sistemul medical românesc. 

Neurologul constănțean Adrian Barbu trage un semnal de alarmă și informează pacienții în legătură cu aceste situații inacceptabile:

"De câteva zile încoace, foarte mulți pacienți îmi relatează că li s-au solicitat sume modice pentru diverse servicii medicale curente desfășurate în regim contractual cu casa de asigurări, motiv pentru care doresc să precizez câteva aspecte foarte importante.
Pentru eliberarea biletelor de trimitere către investigații imagistice sau de laborator, către alte specialități clinice - acolo unde se impune, bineînțeles -sau eliberarea rețetelor compensate/ gratuite, în cazul pacienților asigurați in sistemul public de asigurări de sănătate, perceperea oricărei sume de bani este cât se poate de ilegală.
Aceste practici aduc atingere imaginii corpului medical și nu trebuiesc tolerate sau încurajate sub nici o formă!", transmite Dr. Barbu.