Ne-a vândut Marcel Ciolacu?

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, vine mâine în Constanța. Prin târg se vorbește că vine să facă ordine în organizația de la malul mării, dar informațiile care "transpiră" par să arate că ordinea a fost deja stabilită cu multe zile înainte.

Din informațiile noastre, PSD a renunțat la Constanța, oferind orașul pe tavă partenerilor de alianță de la PNL. Un scenariu în care nu mai ai, deocamdată, de ce să faci schimbări la nivelul organizației PSD Constanța. Ba chiar e recomandat să-l lași pe Felix Stroe la șefie, având în vedere expertiza acestuia de a pierde alegeri, chiar și atunci când partidul e pe primul loc în sondaje. 

Semne că Stroe va fi lăsat să-și rupă gâtul la locale sunt. 

În primul rând, Stroe a căpătat brusc tupeu. Într-un interviu oferit recent, liderul PSD Constanța își desființează cel mai bun candidat. "Are șanse să câștige Primăria Decebal Făgădău, după ce a ieșit pe locul trei în 2020?", se întreabă Stroe. O prostie cât el de mare. Când evaluezi un candidat, o faci în baza unor sondaje, iar Stroe știe asta foarte bine. Are însă o misiune și o respectă militărește. PSD Constanța trebuie să se prezinte cu un candidat slab, iar Făgădău nu e din categoria respectivă.

Al doilea semn e legat de faptul că traseul lui Ciolacu includea inaugurarea unei școli din Agigea, care a mai fost inaugurată o dată. Din fericire pentru premier, are consilieri inteligenți, care i-au expus riscul unei vizite în ograda lui Cârjaliu, având în vedere istoricul penal pe care-l deține primarul din Agigea. Așa că s-a renunțat la vizita respectivă. Totuși, faptul că ideea în sine fusese luată în calcul, ne arată că Stroe i-a făcut tot traseul premierului, deci legătura este încă strânsă între cei doi. 

Și mai e un semn, important. Se pare că simultan cu vizita premierului, se prefigurează o debarcare din funcție, într-o zonă strategică, acolo unde e director un domn care s-a declarat încă de la început anti Stroe și Dumitrache. 

Deocamdată, semnele spun că Marcel Ciolacu ne-a vândut liberalilor. Chițac, Stroe, Dumitrache, pot deschide șampania. 

Sau poate ne înșelăm noi, cine știe ...