Ion Dumitrache l-a propus pe Costin Răsăuțeanu pentru candidatura la Primărie. Marcel Ciolacu nu a fost de acord

Ieri seară, a avut loc o ședință de Birou Municipal la Organizația PSD Constanța. În cadrul ședinței, președintele interimar Ion Dumitrache l-a impus drept candidat pentru Primăria Constanța pe Costin Răsăuțeanu, spunându-le celor prezenți că a bătut această candidatură în cuie în acord cu Paul Stănescu.

”Doar nu o să-mi spuneți că trebuie să candideze vreun Făgădău, Lungoci, Horia Constantinescu sau Dan Georgescu. Decizia mea e Costin Răsăuțeanu și nu se va trece peste ea”, ar fi transmis Ion Dumitrache celor prezenți. Apoi, oamenii din sală au fost puși să ridice mâna dacă sunt susținători ai vreunuia dintre cei menționați, și, după spusele celor prezenți nimeni n-a avut curajul să facă asta, așa că Ion Dumitrache a considerat că lucrurile sunt tranșate și că e mandatat să se prezinte astăzi în fața președintelui Marcel Ciolacu cu propunerea ca Răsăuțeanu să fie candidatul pentru Primăria Constanța. 

Doar că, spre nenorocul lui Ion Dumitrache, la întâlnirea cu Marcel Ciolacu de astăzi, în momentul în care Costin Răsăuțeanu a fost prezentat drept soluția de candidatură pentru Primăria Constanța, mai mulți primari prezenți au transmis că dacă se va decide așa, alegerile pentru municipiul Constanța se vor pierde cu siguranță.

Marcel Ciolacu a spus la rândul lui că nu-l convinge candidatura lui Costin Răsăuțeanu și că decizia mai trebuie gândită, moment în care Mihai Tudose, prezent și el, a spus că se va implica mai atent în organizația din Constanța, pentru că e clar că lucrurile nu sunt bune. 

Așa că ședința s-a încheiat în mod nedecis, singura certitudine fiind că o posibilă candidatură a lui Costin Răsăuțeanu nu convinge PSD-iștii care nu sunt în sfera de influență a lui Ion Dumitrache și că Marcel Ciolacu a ținut cont de părerea acestora, urmând ca până la finalul lui februarie să se ia o decizie.