Jurilovca, în top 5 destinații turistice din România în 2024. Constanța nici măcar nu participă la Târgul de Turism

În topul Federației Internaționale a Jurnaliștilor și Scriitorilor de Turism, FIJET, comuna Jurilovca a reușit performanța remarcabilă de a se clasa pe locul 4 al celor mai fierbinți destinații turistice  din România în anul 2024.

Onorantul loc care plasează Jurilovca înaintea multor destinații cu tradiție în România, a fost acordat, potrivit Federației, pentru că „ această  comună de la porțile Deltei Dunării reușește să atragă la orice  eveniment zeci de mii de turiști. Localnici și turiști deopotrivă se  bucură de fiecare sărbătoare. În ultimii ani așezarea s-a umplut cu 
pensiuni și hoteluri. Numai la tradiționalul Festival al borșului  lipovenesc se adună 150.000 de participanți din toată țara. Iar portul  turistic Jurilovca, inaugurat vara trecută, întrece în frumusețe și  eleganță multe marine”.

Prezent la Târgul de Turism al României, primarul comunei Jurilovca, Eugen Ion, a declarat:

„Sunt foarte bucuros să vă anunț că Jurilovca este între primele 5 destinații din România.

Astăzi la Târgul de Turism al României, Federația Internațională a Jurnaliștilor și Scriitorilor de Turism a anunțat clasamentul celor mai fierbinți 10 destinații turistice în anul 2024, iar Jurilovca ocupă un onorant loc 4 în acest clasament.

Nu mă așteptam să fim, atât de repede, în fața multor localități cu tradiție îndelungată în turism, dar se vede treaba că ceva-ceva am făcut noi bine în ultimii 12 ani.

Felicitări oamenilor din Jurilovca, în primul rând, căci lor li se datorează această evoluție extraordinară a comunei noastre.

Îi mulțumesc jurnalistei Ghiulfer Predescu pentru nominalizare și pentru prezentarea făcută comunei noastre"

Cele 10 destinații selectate de către membrii FIJET România sunt: Rimetea, Vatra Dornei, Borsec, Jurilovca, Sulina, Iași, Vânători-Neamț, Grădiștea de Munte, Timișoara și Târgu-Mureș.

Constanța nu doar că nu se află în acest top, ci nici măcar nu participă la Târgul de Turism al României anul acesta, deși atât agenții economici, cât și simpli constănțeni care locuiesc în stațiunea Mamaia plătesc de anul acesta taxă de promovare.

Eșecul administrației locale este explicat chiar de președintele OMD Constanța-Mamaia, George Măndilă:

“Birocraţia ne-a învins de data aceasta. Toată procedura, felul în care se efectua licitaţia ducea la concluzia că viitoare firmă câştigătoare ar fi putut intra în stand undeva după târg”, a declarat Măndilă pentru Observator Antena 1.

 

Etichete: